مديريت محترم دانشجويي جهت ارتقاي سلامت رواني و به تبع آن سلامت جسمي دانشجويان ،كارمندان و اساتيد، مسؤوليت رسيدگي به اين امور را به عهده كادر مشاوره دانشگاه واگذارنموده است كه ازطريق رابطين معرفي شده به برنامه ريزي و ساماندهي امورمربوطه و ارايه خدمات مي پردازد.
هرجوان با ورود به دوران دانشجويي با مجموعه اي ازباورها و پيچيدگي هاي تحصيلي، شغلي و ارتباطي مواجه مي شود كه مقابله كارآمد با آنها نيازمند همفكري بامشاوريني است كه بتوانند به تصحيح باورها ،نقش ها، انتظارات وشيوه هاي مقابله خود بپردازند.
مركزمشاوره دانشگاه حضرت معصومه(س) ازمهرماه1390فعاليت خودرادرسطح خوابگاه و دانشگاه رسما آغازنموده است و با حمايت مسيولين روند رو به رشدي را دنبال كرده است.

شروع هر دوره از زندگی انسان به معنای مواجهه با شرایط متفاوت و انتظارات جدید، همراه با احساس نیاز به شناخت واقعی و کسب مهارت های سازگاری با آن می باشد. بنابراین دانشجو نیاز به تصحیح باورها، انتظارات و شیوه های مقابله و ارتباطات اجتماعی خود در فضای امن و صمیمی دارد. بدین منظور مرکز مشاوره دانشگاه حضرت معصومه (س) با هدف ارائه خدمات درمانی و ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان و پیشگیری از مشکلات روانی، تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی آنان تأسیس شده است.
مشاوران چگونه می توانند به شما کمک نمایند؟
نقش يك مشاور يا روانشناس اين است كه به شما كمك كند تا به حل مسايل خود بپردازيد. مشاوران با استفاده از آموزش هايي كه ديده‌اند و تخصص شان، به شما كمك مي‌كنند تا نقاط ضعف و قدرت خود را بهتر بشناسيد و  شما را در اتخاذ تصميم‌هاي مناسب كمك می نمايند و از همه مهم تر اينكه يك روانشناس يا مشاور مي‌تواند احساسات شما را درك كند.
مشاوره انواع گوناگون دارد. برخي از  آنها عبارتند از:

مشاوره خانواده
جهت تحكيم پايه‌هاي زندگي مشترك و از ميان برداشتن مشكلاتي كه باعث فروپاشي نظام خانواده مي‌شود، مشاوره خانواده انجام مي‌شود. همچنين افرادي از اين نوع مشاوره استفاده مي‌كنند كه مي‌خواهند به زندگي مشترك خود معناي عميق‌تري ببخشند و وضعيت موجود را بهتر سازند.
مشاوره پيش از ازدواج
اين نوع مشاوره بيشتر به منظور آشنايي فرد با معيارهاي انتخاب همسر انجام مي‌شود و به افراد کمک می کند تا به شناخت صحیحی از فرد مقابل دست یابند و با زوایای شخصیت یکدیگر آشنا شوندكه درين زمينه ازتست هاي مختلف نيز كمك مي گيرند.
روان درماني و مشاوره فردي
افرادي كه در زمينه‌هاي عاطفي، خلقي، شخصيتي دچار مشكل بوده و از پاره‌اي اختلالات نظير افسردگي، وسواس، اضطراب و يا تجربياتي مثل سوءمصرف مواد رنج مي‌برند، برای درمان و کاهش آسیب نیاز به روان درمانی دارند.
راهنمايي و مشاوره تحصيلي
مشاوره تحصيلي مي‌تواند فرد را به اين اهداف برساند:
ـ شناسايي استعداد‌ها، رغبت‌ها و توانمند‌ي هاي شخصي
ـ آماده سازي فرد براي حضور مؤثر در كلاس درس و شركت فعال در جلسات امتحان
ـ بررسي علل عدم علاقه به درس و پيدا كردن علت بي‌انگيزگي و پیشگیری از افت تحصیلی

آيا بايد مشكل خاصي داشته باشيم تا به مشاور مراجعه كنيم؟
خير..... بعضي اوقات حتي صحبت كردن درباره افكار و احساساتي كه داريد مي‌تواند برايتان مفيد باشد. مشاوران به حرف هاي شما گوش مي‌دهند و به شما كمك مي‌كنند تا مسايل و مشكلات را تشخيص داده و در حل آن بكوشيد. اعتماد و رازداري يكي از اركان مهم در رابطه مشاوره‌اي است.

مددکاری اجتماعی
مددکاري اجتماعي در مراکز مشاوره دانشجویی را مي توان تلاشي تخصصي در جهت شناسايي مسائل، مشکلات، نيازهاي دانشجويان، اقدامات پيشگيرانه و درمان هاي تخصصي مرتبط با حوزه مددکاري اجتماعي و درنهايت توانمندسازي دانشجويان معرفي نمود.
مددکار اجتماعی چگونه می تواند به دانشجویان کمک نماید؟
از جمله فعالیت هایی که مددکار می تواند در محیط دانشجویی داشته باشد موارد زیر می باشد:
•    حضور در خوابگاه ها به عنوان مكان زندگي دانشجويان براي درک بهتر مشكلات
•    پيگيري مشکلات دانشجويان ازقبيل: فردي،‌اجتماعي،خانوادگي،‌تحصيلي
•    كمك به دانشجويان براي شناخت محيط جديد
•    مداخله در بحران
•    ايجاد ارتباط با اساتيد، نهادها و سازمان ها براي حل مشكلات دانشجويان
•    کمک به دانشجو جهت افزايش سطح ارتباطات موثر با خانواده و گروه هاي اجتماعي
•    افزايش سطح آگاهي دانشجويان نسبت به آسيب هاي اجتماعي شايع
•    اقدام جهت تشکيل گروه هاي داوطلبانه با هدف بهره مندي از مشارکت دانشجويان در ارتقاء سلامت رواني اجتماعي دانشجويان

کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشگاه حضرت معصومه (س) قم می باشد.