دانشگاه حضرت معصومه(س) قم

مدیریت محترم دانشجویی جهت ارتقای سلامت روانی و به تبع آن سلامت جسمی دانشجویان ،كارمندان و اساتید، مسؤولیت رسیدگی به این امور را به عهده كادر مشاوره دانشگاه واگذارنموده است كه ازطریق رابطین معرفی شده به برنامه ریزی و ساماندهی امورمربوطه و ارایه خدمات می پردازد.
هرجوان با ورود به دوران دانشجویی با مجموعه ای ازباورها و پیچیدگی های تحصیلی، شغلی و ارتباطی مواجه می شود كه مقابله كارآمد با آنها نیازمند همفكری بامشاورینی است كه بتوانند به تصحیح باورها ،نقش ها، انتظارات وشیوه های مقابله خود بپردازند.
مركزمشاوره دانشگاه حضرت معصومه(س) ازمهرماه1390فعالیت خودرادرسطح خوابگاه و دانشگاه رسما آغازنموده است و با حمایت مسیولین روند رو به رشدی را دنبال كرده است.

شروع هر دوره از زندگی انسان به معنای مواجهه با شرایط متفاوت و انتظارات جدید، همراه با احساس نیاز به شناخت واقعی و کسب مهارت های سازگاری با آن می باشد. بنابراین دانشجو نیاز به تصحیح باورها، انتظارات و شیوه های مقابله و ارتباطات اجتماعی خود در فضای امن و صمیمی دارد. بدین منظور مرکز مشاوره دانشگاه حضرت معصومه (س) با هدف ارائه خدمات درمانی و ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان و پیشگیری از مشکلات روانی، تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی آنان تأسیس شده است.
مشاوران چگونه می توانند به شما کمک نمایند؟
نقش یك مشاور یا روانشناس این است كه به شما كمك كند تا به حل مسایل خود بپردازید. مشاوران با استفاده از آموزش هایی كه دیده‌اند و تخصص شان، به شما كمك می‌كنند تا نقاط ضعف و قدرت خود را بهتر بشناسید و  شما را در اتخاذ تصمیم‌های مناسب كمك می نمایند و از همه مهم تر اینكه یك روانشناس یا مشاور می‌تواند احساسات شما را درك كند.
مشاوره انواع گوناگون دارد. برخی از  آنها عبارتند از:

مشاوره خانواده
جهت تحكیم پایه‌های زندگی مشترك و از میان برداشتن مشكلاتی كه باعث فروپاشی نظام خانواده می‌شود، مشاوره خانواده انجام می‌شود. همچنین افرادی از این نوع مشاوره استفاده می‌كنند كه می‌خواهند به زندگی مشترك خود معنای عمیق‌تری ببخشند و وضعیت موجود را بهتر سازند.
مشاوره پیش از ازدواج
این نوع مشاوره بیشتر به منظور آشنایی فرد با معیارهای انتخاب همسر انجام می‌شود و به افراد کمک می کند تا به شناخت صحیحی از فرد مقابل دست یابند و با زوایای شخصیت یکدیگر آشنا شوندكه درین زمینه ازتست های مختلف نیز كمك می گیرند.
روان درمانی و مشاوره فردی
افرادی كه در زمینه‌های عاطفی، خلقی، شخصیتی دچار مشكل بوده و از پاره‌ای اختلالات نظیر افسردگی، وسواس، اضطراب و یا تجربیاتی مثل سوءمصرف مواد رنج می‌برند، برای درمان و کاهش آسیب نیاز به روان درمانی دارند.
راهنمایی و مشاوره تحصیلی
مشاوره تحصیلی می‌تواند فرد را به این اهداف برساند:
ـ شناسایی استعداد‌ها، رغبت‌ها و توانمند‌ی های شخصی
ـ آماده سازی فرد برای حضور مؤثر در كلاس درس و شركت فعال در جلسات امتحان
ـ بررسی علل عدم علاقه به درس و پیدا كردن علت بی‌انگیزگی و پیشگیری از افت تحصیلی

آیا باید مشكل خاصی داشته باشیم تا به مشاور مراجعه كنیم؟
خیر..... بعضی اوقات حتی صحبت كردن درباره افكار و احساساتی كه دارید می‌تواند برایتان مفید باشد. مشاوران به حرف های شما گوش می‌دهند و به شما كمك می‌كنند تا مسایل و مشكلات را تشخیص داده و در حل آن بكوشید. اعتماد و رازداری یكی از اركان مهم در رابطه مشاوره‌ای است.

مددکاری اجتماعی
مددکاری اجتماعی در مراکز مشاوره دانشجویی را می توان تلاشی تخصصی در جهت شناسایی مسائل، مشکلات، نیازهای دانشجویان، اقدامات پیشگیرانه و درمان های تخصصی مرتبط با حوزه مددکاری اجتماعی و درنهایت توانمندسازی دانشجویان معرفی نمود.
مددکار اجتماعی چگونه می تواند به دانشجویان کمک نماید؟
از جمله فعالیت هایی که مددکار می تواند در محیط دانشجویی داشته باشد موارد زیر می باشد:
•    حضور در خوابگاه ها به عنوان مكان زندگی دانشجویان برای درک بهتر مشكلات
•    پیگیری مشکلات دانشجویان ازقبیل: فردی،‌اجتماعی،خانوادگی،‌تحصیلی
•    كمك به دانشجویان برای شناخت محیط جدید
•    مداخله در بحران
•    ایجاد ارتباط با اساتید، نهادها و سازمان ها برای حل مشكلات دانشجویان
•    کمک به دانشجو جهت افزایش سطح ارتباطات موثر با خانواده و گروه های اجتماعی
•    افزایش سطح آگاهی دانشجویان نسبت به آسیب های اجتماعی شایع
•    اقدام جهت تشکیل گروه های داوطلبانه با هدف بهره مندی از مشارکت دانشجویان در ارتقاء سلامت روانی اجتماعی دانشجویان

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه حضرت معصومه(س) می باشد

تارنمای دانشگاه حضرت معصومه(س)-قم