دکتر محمد هادی زاهدی، مدیرکل آمار و فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در بازدید از دانشگاه حضرت معصومه (س) قم با تأکید بر اهمیت ارتقاء دورههای متناسب با ویژگیهای زنان و توانمندسازی در حوزههای نوین مانند هوش مصنوعی، پیشنهاداتی کاربردی برای ارتقاء جایگاه علمی و مهارتی دانشجویان دختر ارائه داد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه حضرت معصومه (س)، دکتر زاهدی، مدیرکل آمار و فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم، در جریان بازدید خود از این دانشگاه، ضمن مرور تجربیات موفق خود در دانشگاه بینالمللی امام رضا علیهالسلام، بر لزوم برنامهریزی برای رشد رشتههای کاربردی و مهارتمحور تأکید کرد.
وی نخستین پیشنهاد خود را تدوین دورههای آموزشی متناسب با شخصیت و جایگاه زن در جامعه اسلامی عنوان کرد و افزود: «دانشگاه حضرت معصومه میتواند در طراحی و اجرای این دورهها پیشرو باشد و الگویی برای دیگر دانشگاههای بانوان کشور ارائه دهد.»
دکتر زاهدی همچنین بر ظرفیتهای بالای زنان در تحلیل داده و تولید محتوا در حوزه هوش مصنوعی تأکید کرد و پیشنهاد داد دورههایی مانند «حقوق در هوش مصنوعی» و «تولید محتوای هوشمند» در این دانشگاه ایجاد شود. وی گفت: «تولید محتواهای جهتدهی شده با هوش مصنوعی نقش مهمی در شکلدهی افکار عمومی دارد و زنان با ذهن تحلیلگر خود میتوانند در این حوزه تأثیرگذار باشند.»
در بخش دیگری از این دیدار، دکتر زاهدی به ضرورت پیوند میان آموزش دانشگاهی و بازار کار اشاره کرد و بر استفاده از آمارهای پلتفرمهای کاریابی برای بهبود جایگاه اشتغال فارغالتحصیلان تأکید نمود. در همین راستا، نماینده دانشگاه حضرت معصومه(س) اعلام کرد: «سامانه آرمان میتواند بهعنوان یک ابزار بومی، این تحلیلها را ارائه داده و در اتصال دانشجویان به صنعت نقشآفرینی کند.»
پیشنهاد دیگر مدیرکل فناوری اطلاعات وزارت علوم، برگزاری رویدادهای تخصصی در حوزه ابزارهای هوش مصنوعی بود. وی با اشاره به تأثیر مثبت اینگونه برنامهها در ارتقای مهارتهای دانشجویان، افزود: «برگزاری مسابقات کاربردی در این حوزه میتواند دانشجویان را برای آیندهای همراه با فرصتهای درآمدزا آماده سازد.»
در پایان این نشست، توضیحاتی درخصوص سامانه آرمان و خدمات آموزشی و صدور گواهی آن ارائه شد. دکتر زاهدی با تأکید بر اهمیت خروجیهای این سامانه در پایان هر ترم، اظهار داشت: «رزومههای آموزشی و مهارتی دانشجویان که در سامانه آرمان ثبت میشود، میتواند مبنایی برای معرفی آنان به بازار کار باشد؛ اقدامی که در صورت هدایت صحیح، به رشد فردی دانشجویان، افزایش بهرهوری منابع انسانی و در نهایت، شکوفایی اقتصادی کشور خواهد انجامید.»